Dirigent Percussiegroep
 

Peter is geboren op 19 maart 1964 en is woonachtig in Zevenaar
Sinds 16 juni 2015 volgt hij Perry Reimink op die een succesvol dirigent bij Volharding is geweest. Hij is al enige tijd actief als slagwerkdocent bij het Musiater in Zevenaar.

 

Peter Wolterinck

 

Op achtjarige leeftijd kreeg Peter zijn eerste slagwerklessen. Trommels werden sindsdien een belangrijk onderdeel in zijn leven. Deze passie uitte zich als tamboer in de plaatselijke drumband, slagwerker bij de fanfare en drummer in verschillende bandjes. De studie aan het conservatorium was daarom een logisch vervolg.

 

 
 
De opleiding werd in 1988 afgesloten met het behalen van het UM-diploma welke met onderscheiding werd behaald. Na deze opleiding volgden een aantal masterclasses in de Verenigde Staten en Finland.
 

Peter speelde mee in bijna alle Nederlandse symphonie orkesten. In 1990 kreeg hij een vaste aanstelling bij "het Gelders Orkest". In 1996 kreeg hij de functie eerste slagwerker/plaatsvervangend aanvoerder. Hij speelde ook in verschillende door hemzelf opgerichte ensembles zoals het Michi Marimba Kwartet, Tri(o) Tones en trommelgroep Radac. Daarnaast musiceerde hij in grotere ensembles zoals het nederlands koper ensemble, de Ereprijs en diverse barokesembles.

 
   

 

 
  Muziekvereniging Volharding Beek 2015

 

volharding gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens