Dirigent Opleidingsorkest

Jos Kok geboren in Ulft op 31 Maart 1956.
Zoals velen ben ik op jonge leeftijd begonnen met blokfluitlessen op de basisschool. Na 2 jaar blokfluit meldde ik mij aan bij de plaatselijke Fanfare en kreeg daar mijn 1e saxofoonlessen van de dirigent van die vereniging. Na mijn middelbare – schoolopleiding begon ik de studie aan het conservatorium te Arnhem. De eerste 2 jaar met het hoofdvak saxofoon en later met het hoofdvak klarinet. In 1980 sloot ik mijn studie af als docerend musicus klarinet. Vele jaren later heb ik mijn studie saxofoon weer opgepakt en in 1991 slaagde ik voor het vak docerend musicus saxofoon. Mijn eerste werkervaring had ik reeds tijdens mijn studie, als docent klarinet/saxofoon aan de muziekschool te Epe.

In 1980 kreeg ik mijn werkzaamheden dichter bij huis, nl: aan de muziekschool Bergh en muziekschool regio Gendringen. Aan deze 2 muziekscholen ben ik nog tot heden aan verbonden. Via muziekschool Bergh kwam ik ook terecht in Beek. Met trots kan ik zeggen, dat 80% van de klarinettisten leerling of ex-leerling van mij zijn. Bij de saxofoons is dat zelfs 100%. Binnen de vereniging mag ik mij de artistiek en geestelijk leider van het saxofoonseptet noemen, waarmee we in de afgelopen jaren reeds menig succes hebben behaald, zoals een live optreden voor de radio, Nederlands kampioen ensemble, finale open podium te Doetinchem, en vele concerten in de regio. Sinds enkele jaren ben ik ook de dirigent van het jeugdorkest OBKS van muziekvereniging Volharding in samenwerking met Harmonie St. Jan uit Kilder en

 

Jos Kok

 

 muziekvereniging Volharding uit Stokkum. Dit jeugdorkest laat zich regelmatig horen via concerten/ optredens tijdens het carnaval(muziekschool), kerstmis (Averhof) en activiteiten binnen de eigen verenigingen. Een musicus heeft als hobby muziek. Ik speel zelf nog in de Big –Band, Melody & Rythm en speel regelmatig als invaller mee in harmonieën en fanfares in de regio.

 
  © Muziekvereniging Volharding Beek 2014

volharding gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens