Dirigent Harmonie
 

Muziek is mij met de paplepel ingegoten, ik kom dan ook uit een muzikale familie met zangers en muzikanten. Mijn muzikale "roots" liggen in Leuvenheim, daar heeft mijn over-grootvader met een aantal andere muzikanten het fanfare-orkest De Eendracht opgericht en bij deze vereniging heeft mijn familie ook altijd gespeeld (helaas is dit orkest in 2004 opgeheven vanwege een gebrek aan leden).

 


Christa Boerman

 
Het was dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat ik ook bij het orkest zou gaan spelen. In de kast lag nog een ongebruikte hoorn, dus het was ook al duidelijk wat ik zou gaan spelen, terwijl ik eigenlijk zo graag dwarsfluit wilde spelen! Maar ja, dat ging natuurlijk niet in een fanfare-orkest. Gelukkig was ik al snel erg blij met mijn instrument en vond ik het muziek maken zo leuk, dat ik na de middelbare school besloot naar

 

 

 
 
het conservatorium in Arnhem te gaan. Ik was er nog niet zeker van wat ik daar wilde gaan studeren, dus ben ik begonnen met de iets algemenere studie: Schoolmuziek. Al snel was het voor mij duidelijk dat ik toch wel heel graag wilde gaan dirigeren, dit omdat ik het erg leuk vond om met een orkest muziek te maken, maar ik er als muzikant nog niet actief genoeg mee bezig was naar mijn zin. Toen op het conservatorium in Arnhem de studie HaFa-directie weer opnieuw opgestart werd, ben ik deze studie dan ook gaan volgen.
In de tijd voor mijn studie aan het conservatorium dirigeerde ik al enkele jeugdorkesten en tijdens het eerste jaar van mijn studie kreeg ik ook mijn eerste harmonie-orkest. Naast Volharding Beek dirigeer ik ook nog bij SOL in Deventer, de Harmonie Nieuw Leven in Steenderen en bij Harmonie Sint Franciscus in Babberich. Hoorn speel ik nog steeds in het koperkwintet “Variety”. Ook geef ik Algemene Muzikale Vorming op muziekscholen en in het basisonderwijs.

 

 
  © Muziekvereniging Volharding Beek 2014

volharding gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens